6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit .
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Kuih hijau kelapa di atas. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Gula merah yang sudah ditapis . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Jangan keluarkan dari acuan ketika panas.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Gula merah yang sudah ditapis . 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Gula merah yang sudah ditapis . ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit .
٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ.
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Gula merah yang sudah ditapis . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Gula merah yang sudah ditapis . Kuih hijau kelapa di atas. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Jangan keluarkan dari acuan ketika panas. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kuih hijau kelapa di atas. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Kuih Hijau Atas Kelapa : Resipi Aneka Pilihan Kuih Muih Tempatan Yang Pasti Digemari Ramai. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Gula merah yang sudah ditapis .
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam kuih hijau kelapa. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut, garam dan daun pandan.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. ٢٩ ذو القعدة ١٤٤١ هـ. ١٣ ربيع الأول ١٤٣٠ هـ. Jangan keluarkan dari acuan ketika panas.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Post a Comment for "Kuih Hijau Atas Kelapa : Resipi Aneka Pilihan Kuih Muih Tempatan Yang Pasti Digemari Ramai"